Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΟΕΝ Θεσσαλονίκης για την κρατική τρομοκρατία

H OEN Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την βάρβαρη καταστολή των διαδηλώσεων σε Αθηνά – Θεσσαλονίκη, τις αναίτιες προσαγωγές και τον σαδιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές από τους αστυνομικούς.

Επίσης καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση με μηχανές στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Αθήνα και τον τον σοβαρό τραυματισμό της αγωνίστριας Αγγελικής Κουτσουμπού.

Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης αναπολεί τις μέρες που στην Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσε ένα τρίκυκλο και έσπαγε κεφάλια πολιτών. Τότε ήταν τα τρίκυκλα και το παρακράτος, τώρα είναι τα δίκυκλα και το κράτος. Οι νέοι «Κοτζαμάνηδες» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χθες προσπαθούσαν να δολοφονήσουν διαδηλωτές πέφτοντας με τις μηχανές με φόρα κατά πάνω τους και έπειτα τους χτυπούσαν με τα γκλοπς στο κεφάλι.

Μέρος της ΕΛ.ΑΣ μισεί θανάσιμα συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού. Αυτό είναι φανερό από το πώς αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές με αναίτιους ξυλοδαρμούς, προκλητικές χειρονομίες, ύβρεις και σαδιστικές πράξεις όπως το να αναιρούν τα Malox από τους ήδη ψεκασμένους με χημικά διαδηλωτές. Το κατά πόσο θα ασκήσει όλο αυτό το κόμπλεξ και την βαρβαρότητα στους πολίτες εξαρτάται από το πόσο δυνατή και πρόθυμη είναι η Κυβέρνηση. Και χθες το «Σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ πρόθυμο… Η αστυνομία δεν υπάρχει για να προστατέψει τον πολίτη, είναι απέναντι του και ειδικότερα όταν αυτός είναι απέναντι από τα αφεντικά της. Όταν ένας εργάτης θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του αστικού κράτους, είναι ένας αστός μπάτσος και όχι εργάτης.

Η ΟΕΝ Θεσσαλονίκης απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Καλεί τους εργαζόμενους την νεολαία και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς να πλαισιώσουν τα συλλαλητήρια και να σπάσουν την κρατική τρομοκρατία.

7/12/2009
http://oen-thes.blogspot.com/
oen.thes@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου