Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Το 3ο συνέδριο της ΟΕΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
13-14 ΜΑΡΤΗ 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ

ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ


Δεκέμβρης 2009


Ειδική έκδοση

του Συμβουλίου Δράσης της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας

Σχέδιο προοπτικών και θέσεων για το 3ο Συνέδριο / 13-14 Μάρτη 2010

Για επικονωνία: Καποδιστρίου 38 Αθήνα 10431, τηλ-fax 2105241070,

e-mail: konservokouti@yahoo.gr

www.konservokouti-oen.blogspot.com

Το Συμβούλιο Δράσης της ΟΕΝ δημοσιέυει το σχέδιο προοπτικών και θέσεων για το 3ο συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13-14 Μάρτη 2010, λίγο μετά την 1η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη.

Ενάντια σε όσους μιλούν ακόμα –στη χειρότερη περίπτωση- για ένα «τυφλό ξέσπασμα μειοψηφικής νεολαιίστικης βίας» και στην καλύτερη για μια «νεολαιίστικη εξέγερση», τόσο το γκρέμισμα της δεξιάς κυβέρνησης των δολοφόνων, όσο οι πολλές δεκάδες χιλιάδες νέους που διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν με τα «πράσινα» δείχνουν το αντίθετο.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν η πρώτη κοινωνική έκρηξη σε συνθήκες μιας παγκόσμιας κρίσης που συνεχίζεται και ταυτόχρονα μια λαϊκή εξέγερση με τη νεολαία επικεφαλής που έχει οδηγήσει σε καθεστωτική κρίση στην Ελλάδα.

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει διέξοδο στη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, ούτε στην αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος.

Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβέρνηση των Παπανδρέου-Πάγκαλου- Χρυσοχοΐδη είναι αναγκασμένοι για λογαριασμό των αφεντικών τους, τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους, να κηρύξουν τον πόλεμο στην εργατική τάξη και τη νεολαία.

Πρέπει να ετοιμάσουμε τη δική μας απάντηση στις νέες προκλήσεις. Δεν αρκεί να «αποκρούσουμε» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ούτε καν να «ανατρέψουμε την επίθεση». Διακυβεύονται πολύ περισσότερα. Δεν υπάρχουν «ενδιάμεσοι» δρόμοι. Χρειάζεται κάτι πολύ παρά πάνω.

Πρέπει πάνω απ’ όλα να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις του κινήματος για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου-για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.

Το 3ο συνέδριο της ΟΕΝ φιλοδοξεί να βοηθήσει στην κατανόηση της νέας κατάστασης και να αποτελέσει σταθμό της οργάνωσης της πάλης της νεολαίας για την αμέσως επόμενη περίοδο…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου