Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Για την δίκη των 16 φοιτητών

Από δίκη περνάνε στις 24/1 οι 16 σύντροφοι φοιτητές οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά το τέλος της πορείας της 17ης Νοέμβρη του 2012. Να υπενθυμίσουμε πως μετά το τέλος της πορείας για την εξέγερση του πολυτεχνείου, τα αποθρασυμένα ΜΑΤ είχαν εισβάλλει στον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου και με επίδειξη γκανγκστερικής δύναμης και κάνοντας χρήση χημικών και πολύ βίας, είχαν επιτεθεί στο μπλοκ των συλλόγων φοιτητών το οποίο εκείνη τη στιγμή περιφρουρούσε την απόφαση για απεργία που είχαν λάβει οι αγωνιζόμενοι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, οι οποίοι απεργούσαν ήδη επι πολλές εβδομάδες.
Η πράξη αυτή των πραιτωριανών του άθλιου Δένδια, ήρθε να δώσει ακόμη ένα δείγμα γραφής για την κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει ο μηχανισμός του “κράτους έκτακτης ανάγκης” για να θωρακιστεί όσο μπορεί από την εντεινόμενη οργή μιας εργατικής τάξης που εξαθλιώνεται μέρα με την ημέρα και μιας νεολαίας που δεν βλέπει φως στον ορίζοντα. Μια κατασταλτική πολιτική που είχε εγκαινιαστεί μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και που στην λογική της “τάξης και της ασφάλειας” επιτίθεται σε αγωνιστές και ανθρώπους που παλεύουν, επιστρατεύει απεργούς, εισβάλλει σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέλνει φοιτητές στο σκαμνί της αστικής δικαιοσύνης(αφού πρώτα τους ξυλοφορτώσει) .
Αυτό όμως που διαταράσσει την “τάξη και ασφάλεια” του κράτους και του Δένδια δεν είναι κάτι άλλο από την εντεινόμενη ταξική πάλη και οι διαρκείς κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες που λαμβάνουν χώρα ειδικά μετά την είσοδο της ελλάδας στο ΔΝΤ , τα μνημόνια και τα συνεπακόλουθα μέτρα κοινωνικής καταστροφής . Φοβάται η άρχουσα τάξη τις αντιδράσεις του λαού που η άλυτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος τον έχει οδηγήσει σε μια πλήρης απονομιμοποίηση ολόκληρου του αστικού πολιτικού σκηνικού για αυτό και εξαπολύει τα μαντροσκυλά του, σε κάθε ευκαιρία πλέον, για να κάμψουν τις αντιστάσεις του. Χρέος της εργατικής τάξης, των αγωνιστών και της νεολαίας είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στα μνημόνια τις τρόικες , ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Είναι ένας δρόμος που περνάει μέσα από την πλήρη ρήξη όλων όσων συμπυκνώνουν τα παραπάνω. Δηλαδή την πλήρη ρήξη με τον καπιταλισμό και τα όσα αυτός προκαλεί.
-Να αθωωθούν οι 16 σύντροφοι φοιτητές
-Κάτω τα χέρια απ’τους αγωνιστές
-Κάτω η κυβέρνηση της καταστολής, της φτώχειας και της ανεργίας


Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα(Θεσσαλονίκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου